15 مسئله تلفن همراه با راه حل، که بسیاری از کاربران از ما پرسیدند (بخش اول)
15 مشکل رایج کاربران موبایل نرم افزاری و سخت افزاری تلفن همراه با راه حل، که بسیاری از کاربران از ما پرسیدند (بخش اول)
موبایل آباد از این پس یک بخش از ما بپرسید راه اندازی نموده و اطلاعاتی که لازم است شما بدانید، در کامنت ها پرسیده شد یا با تماس گرفته اید را در بخش های مختلف به صورت کاربردی که شخصا قادر به رفع مشکل خود هستید، به شما ارائه دهد.
در اینجا 15 مشکل تلفن همراه رایج شما که از طرف شما بسیار پرسیده شده در رابطه با کاربران اندرویدی شرح خواهیم داد:
نمیتوانم دستگاه را به کامپیوتر وصل کنم؟
- مطمئن شوید قفل صفحه دستگاهتان باز است و حالت اتصال USB در دستگاه روی «انتقال فایل» تنظیم شده است. حالت اتصال پیشفرض همواره روی «فقط شارژ شدن» تنظیم میشود. برای اینکه رایانه دستگاهتان را شناسایی کند، هر بار که دستگاه را به رایانه وصل میکنید حالت اتصال انتقال فایل را انتخاب کنید.
- مطمئن شوید از کابل USB ارائه شده به همراه دستگاهتان استفاده کنید و دقت کنید درست به دستگاه و رایانه وصل باشد.
- مطمئن شوید کابل USB آسیب ندیده است. از یک کابل USB دیگر یا درگاه دیگر USB رایانه استفاده کنید.
- دستگاه و رایانه را راهاندازی مجدد کنید.
- اگر دستگاهتان کارت حافظه دارد، دستگاه را خاموش کنید و کارت حافظه را بیرون بیاورید، سپس دوباره آن را وارد کنید. رایانه را مجدداً راهاندازی کنید. دستگاه را روشن کنید و آن را دوباره با کابل USB به رایانه وصل کنید.
توضیح بیشتر درباره روش های اتصال:
دو روش متفاوت برای وصل کردن دستگاه به کامپیوتر وجود دارد:
( Android Debug Bridge(ADB : ایدیبی یک ابزار ارسال دستور همهکاره است که امکان برقراری ارتباط بین رایانه و دستگاه اندرویدی را فراهم میکند تا بتوانید اموری مانند انتقال داده، تصویربرداری از صفحه و اجرای دستورات shell را از طریق رایانه در گوشی انجام دهید. که بزودی مقاله آموزش کار با ADB و کاربرد آن را خواهیم گذاشت.
(Media Transfer protocol(MTP : پروتکل انتقال رسانه یا به اختصار MTP، افزونه ای برای پروتکل انتقال تصویر (PTP) می باشد که امکان انتقال فایل های رسانه ای (صوتی و تصویری) به / از دستگاه های گوناگون به صورت خودکار را فراهم می کند. اگرچه پروتکل انتقال تصویر به منظور دانلود عکس ها از دوربین های دیجیتالی طراحی شده است، اما MTP امکان انتقال فایل های صوتی برروی دستگاه های صوتی و فایل های رسانه ای برروی دستگاه های پخش کننده چند رسانه ای را به خوبی انتقال اطلاعات شخصی برروی دستیار دیجیتال شخصی فراهم می کند.
MTP بخشی از ویندوز مدیا فریم ورک است که در معنای نزدیک تر به ویندوز مدیا پلیر (windows media player ) اطلاق می شود. جالب است که بدانید نسخه های سیستم عامل ویندوز مایکروسافت از نسخه ویندوز XP SP2 به بعد از MTP پشتیبانی می کند. البته بعدها مایکروسافت کیت پورت MTP را برای نسخه های قدیمی ویندوزی خود نیز به وجود آورد.
هدف اصلی این پروتکل، تنها انتقال فایل های چند رسانه ای و metadata، از ریشه به دستگاه های قابل حمل می باشد. این پروتکل در ابتدا به منظور استفاده در کنار USB به وجود آمد و سپس به منظور استفاده در TCP/IP و Bluetooth توسعه داده شد. به طور مثال ویندوز ویستا از MTP برروی TCP/IP پشتیبانی می کند. ویندوز 7 و نسخه آپدیت شده ی ویندوز ویستا، از MTP برروی Bluetooth نیز پشتیبانی می کنند.
روش جلوگیری از آپدیت خودکار گوگل پلی (Google play update)
قسمت سه خط سمت چپ گوگل را انتخاب نموده و در قسمت settings ، در قسمت
auto-update apps گزینه do not auto update apps را انتخاب نمایید.
Google play store به درستی کار نمی کند!
یک حافظه مخفی مخرب ممکن است وجود داشته باشد وقتی گوگل پلی استور شما بدرستی کار نمی کند. وقتی این حافظه خالی شود در بیشتر موارد مشکل حل خواهد شد. با مسیر زیر شما می توانید مشکل را حل نمایید:
- Setting/apps/all
- گوگل پلی استور را پیدا کنید .
- wipe cache and data انتخاب نمایید.
- گوشی را ریستارت کنید.
پیام خالی نبودن فضا در گوشی (insufficient space on device)
اندروید برای هر برنامه یک فضای ذخیره سازی در نظر می گیرد که کاربران قابلیت افزایش دادن آن را ندارند. ولی با وجود اینکه گاهی فضای آزاد وجود دارد با این خطا مواجه بشوید.
برای آزادسازی فضا، پاک کردن برنامه هایتان است. بعضی برنامه ها ممکن است محل ذخیره آنها خیلی راحت قابل عوض کردن نباشد مثال: برنامه spotify.
بهترین و سریعترین راه استفاده از برنامه های رهاسازی حافظه مثل disk clean up یا CCcleaner است.
با برنامه DiskUsage می توانید اطلاعات محل ذخیره و اندازه آنها را بیابید.
مطالب مرتبط : چگونه با برنامه گوگل مپ بدون نیاز به اینترنت مسیر یابی کنیم؟!
قسمت دانلودهای گوشی دانلود نمی کند
- گاهی اوقات دانلودها (downloads) کار نمی کنند. اندروید یک مدیریت دانلود اختصاصی دارد که ممکن است حافظه پنهان آن آسیب دیده باشد. در این صورت با پاک کردن حافظه پنهان آن، می توانید این مشکل را برطرف کنید. برای این کار، به مسیر settings/apps/all رفته و از سربرگ downloads ،all را انتخاب کنید. سپس wipe cache را بزنید و دستگاه را ریستارت کنید.
- گاهی اوقات دانلود گوشی بدرستی کار نمی کند. مدیریت ویژه در قسمت اندورید وجود دارد که با حذف کردن اطلاعات حافظه هیدن آن ، این مسئله را حل نمایید.
ابتدا به مسیر setting/apps/all رفته و از قسمت downloads، all را انتخاب کرده و wipe cache را بزنید و تلفن همراه خود را ریستارت نمایید.
اینترنت موبایلم کار نمی کند
در بعضی موارد به این دلیل است که تنظیمات APN تلفن همراه شما به درستی ساخته نشده و اطلاعات آن وارد نشده است. اگر شما از MVNO برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنید، احتمالا به تنظیم کردن یک VPN برای دسترسی به اینترنت نیاز دارید. اگر تنظیمات اینترنت به درستی پیکربندی نشده است، شما باید به صورت دستی آن را تنظیم کنید.
درباره MVNO بیشتر بدانید:
اپراتورهای مجازی موبایل نمیتوانند خودشان شبکه و زیرساخت فیزیکی جدا داشته باشند. این شرکتها باید برای استفاده از شبکه تلفن همراه، با یک یا چند اپراتور اصلی موبایل قرار داد بسته تا بتوانند از شبکه آنها استفاده کنند. بدین ترتیب در کشور ما هر شرکتی که میخواهد مجوز اپراتور مجازی تلفن همراه(MVNO) را دریافت نماید باید حداقل با یکی از شرکتهای همراه اول، ایرانسل و رایتل به توافق رسیده و با آنها قرارداد امضاء کند.
چرا گوشی به شبکه وای فای وصل نمیشود
- در این رابطه احتمال دارد که router به درستی کار نکند. بهترین کار در این رابطه این است که هم router و هم دستگاه را یک بار ریستارت کنید و دوباره وصل شوید.
- اتصال خود را از تمام نت ورک ها خارج نمایید.
- تست وای فای در حالت پرواز (Airplane Mode)
فایلهای دانلودی ام را پیدا نمیکنم
در سیستم عامل اندروید یک قسمت برای دانلودهای شما وجود دارد. در صورت نصب کردن یک file manager شما می توانید به این قسمت دسترسی پیدا کنید.
در صورتیکه که این برنامه را پیدا نمی کنید با جستجوی file manager در بازار یا گوگی پلی سبک های متفاوت با گرافیکهای مختلف این برنامه قابل دانلود است که می توانید دانلود کنید و استفاده نمایید.
گوشی من روشن نمی شود
ابتدا قاب پشت گوشی خود را درآورده و باتری را خارج کرده دوباره قرار دهید، دکمه پاور دستگاه را به مدت 15 ثانیه نگه دارید.
در صورتیکه این راه موثر واقع نشد، دستگاه خود را به شارژر متصل نموده و 15 ثانیه نگه دارد. درصورت روشن نشدن موبایل شما به مرکز تعمیرات حتما مراجعه نمایید.
چگونه مشکل عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی اندرویدی را برطرف کنیم
این مورد یکی از مشکلات رایج کاربران اندروید است. در این رابطه شما میتوانید کارت حافظه را از طریق دستگاه فرمت کنید. این کار ممکن است بخشی از مشکلات کارت حافظه را برطرف کند. اگر قبلا این کار را نکردهاید ارزش امتحان کردن را دارد. برای فرمت کردن SD card به مسیر settings/storage بروید. در این مسیر format SD card را انتخاب کنید.
نحوه شکستن رمز عبور اندروید در صورت فراموشی
درصورتیکه برای امنیت سیستم تلفن همراه خود از رمز استفاده می کنید و رمز آن را به فراموشی سپرده اید می توانید از قسمت bootloader و قسمت factory reset آن را بازیابی نمایید.
Bootloader یک محیطی است که شما می توانید که سیستم عامل خود را بازسازی کنید. ابتدا در قسمت bootloader باید وارد شوید، که با فشردن همزمان کلیدهای روی گوشی همزمان کلید + کنار گوشی (صدای زیاد) و کلید پاور (power) وارد بوت لودر شده ، factory reset را انتخاب کرده و دوباره گوشی خود را ریست نمایید.
نکته مهم این است اگر از یک حافظه رام سفارشی داخل دستگاه استفاده می کنید، این کار را انجام ندهید. در صورتیکه دستگاه شما ریست شود باعث غیر قابل بوت شدن تلفن همراه شما می شود.
چگونه از اتمام سریع شارژ باتری جلوگیری کنید؟
این مشکل یکی از اغلب مشکلات کاربران اندروید است که دلایل مختلفی دارد، برای رفع این مشکل سعی نمایید نرم افزار ی که استفاده بیش از حد از باتری دستگاه شما را دارد پیدا کنید. 1 - روشن بودن WiFi و بی استفاده ماندن آن 2 - روشن بودن GPS و باز بودن برنامه ای که از GPS استفاده می کند. 3 - برنامه هایی که درهمزمان با نرم افزار در حال اجرا، فعالند. 4 - بالا بودن مقدار روشنایی صفحه نمایش 5 - وجود تصاویر متحرک برنامه های رایگان در گوشه ای از تصویر
در این موارد شما می توانید از برنامه های بهینه ساز برای باتری استفاده کنید، که کنترل برخی از این قسمت ها در گوشی و تبلت شما بر عهده می گیرند و از شارژ باتری تا حد زیادی محافظت می کنند. در برخی از نسخه های اندروید گزینه ای به نام Power Saver وجود دارد که با فعال سازی آن می توانید از استفاده بیش از حد باتری جلوگیری کنید که در بیشتر گوشی های امروزی این قابلیت قابل دسترس است.
غیر فعال کردن قابلیت حدس کلمات اندروید و تنظیم عملکرد کیبورد
به دلیل روشن بودن قابلیتی به نام Auto correction این اتفاق می افتد که برای خاموش کردن آن می توانید به مسیر Settings > Language input >Android Keyboard > Auto correction بروید و گزینه Off را انتخاب کنید.
موقعیت یاب گوشی زیاد دقیق نیست چکار کنم؟
به Settings / Location بروید و Use GPS satellites را انتخاب کنید این گزینه باعث افزایش دقت موقعیت یاب می شود.
صدای پخش گوشی ضعیف شده چکار کنم؟
از مسیر setting به بخش Sound مراجعه کرده و در قسمت Volume اندازه بلندی صدا را چک کنید ، احتمال دیگر این است که بلندگوی گوشی شما ضعیف شده باشد که می توانید با استفاده از برنامه AudioBoost صدای گوشی خود را تا 30% افزایش دهید ، کنترل این برنامه با استفاده از ویدجت روی صفحه اصلی نیز امکان پذیر خواهد بود.
منبع جمع آوری مقاله : موبایل آباد
دیدگاه و امتیاز شما
با بیان دیدگاه و نظرات سازنده خود، موبایل آباد را در جهت ارائه مقالات با کیفیت بالاتر یاری فرمایید.